Världssensationen Annette Obrestad

Året var 2007 – och pokerhistoria skulle komma att skrivas då tidernas första “World Series of Poker Europe” skulle gå av stapeln. Ingen hade dock kunnat gissa hur historiskt detta event verkligen skulle bli. Annette Obrestad, med internetnamnet Annette_15, stod efter stenhårda matcher som vinnare av hela turneringen. Nu undrar du säkert varför det var så sensationellt. Annette från Norge hade nämligen bara spelat i tre år sammanlagt, vilket är otroligt lite för att vinna en så stor turnering. Hennes internetnamn visar dock på den ännu större sensationen. Hon började nämligen spela när hon var 15 år gammal.

Ja, du läste rätt. Annette Obrestad var bara 18 år när hon slog ut pokereliten i sin första stora tävling, en tävling som många andra pokerspelare bara drömmer om att få vinna en dag. Hon är en riktigt bra förebild för andra tjejer som vill slå sig in på den idag mansdominerade tävlingsscenen. Det är lätt att googla kända pokerspelare och se hur få av dem som inte är män. Förhoppningsvis har Annette ingjutit mod i framtida fantastiska spelare, även de som är unga och tjejer. Må bäste pokerspelare vinna, inte bäste man!

Annette Obrestad

Annette Obrestad finns på Twitter för den som vill följa hennes karriär. Hon använder fortfarande sitt gamla namn Annette_15. Det kommer hon troligen göra resten av livet med tanke på hur känt det är nu. Även om hon inte är 15 år längre så kommer namnet påminna om hur gammal hon var när hon började spela, så det kanske inte är utdaterat ändå.

2013 ska Annette Obrestad ha vunnit upp mot 4 miljoner dollar enligt engelska Wikipedia. En gång i tiden vägrade hennes mamma låna ut sitt kreditkort så att Annette kunde börja spela poker. Den envisa femtonåringen hittade då istället freerolls och har enligt egen utsago aldrig behövt betala en enda krona för att spela. Nu kanske det är mamma Obrestad som vill låna dotterns kreditkort istället!

 

Annette Obrestad tärningar pengar sedlar vinst tärningsspel