Kvinnliga spelare

För det mesta får man en känsla av att pokerspel eller hasardspel är inriktat mot män än kvinnor. Vissa yrken inom till exempel bil ger också en mer maskulin arbetskänsla än en feminin. Men detta är alltså inget faktum, både kvinnor och män ska kunna visa sig på marknaden oavsett yrke och bransch. En kvinnlig pokerspelare som chockerat hela världen är en professionell Amerikansk spelare vid namnet Jennifer Harman. Hon anses vara en av de bästa pokerspelarna inom spelhistorien. Hon har vunnit två ”World Series of Poker” armband och är en av de två kvinnor som åstadkommit detta. Juli 2012 var hennes totala turnerings vinster § 2,433,000 och år 2006 fick hon titeln som den bästa kvinnliga pokerspelaren inom spelhistorien.

Tidig ålder

Jennifer började spela kort i tidig ålder då hon var 16 år gammal men via mindre lagliga vägar. Hon hade fått till sig ett falskt ID kort som hon hade användning av för att komma in i olika poker rum i Reno. Hennes första riktiga poker succé var i Los Angeles då hon köpte in sig i olika turneringar under 1990-talet och år 2000 där hon rensade pokerhuset och tog med sig en vinst på mer än §200,000. Hon var väldigt duktig inom ”WSOP play” och ”WSOP Circuit play”, hon har deltaget i tre olik WPT finalbord och satsade mer än 30 gånger i WPT och WSOP. En viktig aspekt som vi måste ta hänsyn till är även att hon vunnit mer än § 9 000 000 ensam som en medlem av ”The Corporation in heads-up play” med Texas biljonären Andy Beal.
Trots sitt aktiva spelliv och poker intresse är hon även en väldigt bra mamma. Hon bor med sin familj i Marco Traniello med sina tvilling söner och är en väldigt bra förebild på en bra mamma och en bra satsare. Hon rensar alla hus för att garantera sin familjs framtid och det gör hon med ren glädje.

Kvinnliga spelare