Martin Jacobson – den första svenska Poker-VM vinnaren!

12 November 2014 så skrev Martin Jacobson svensk pokerhistoria. Då vann han Poker-VM, även kallat World Series of Poker. En fantastisk bedrift och faktum är att han är den första svensken som någonsin vunnit den otroligt prestigefyllda titeln. Framför sig på finalbordet hade han en annan nordisk kollega, Felix Stephensen. Trots att Martin kom in i finalen med betydligt mindre marker än Felix så lyckades han vända och sedan vinna mot norsken. Förutom det eftertraktade WSOP-armbandet så fick han även 10 miljoner dollar att njuta av. I svenska kronor blir det nästan 75 miljoner, inte illa för en Lidingö-grabb som först planerade att bli kock.

Sagan om hur Martin Jacobson tog sig till pokereliten är något som ger pokerspelare i Sverige hopp om att allting är möjligt. Många tror nämligen att man måste ha spelat poker hela sitt liv för att kunna ha en chans att tävla mot de bästa pokerspelarna, och även om det vore en fördel så är det inte ett krav. Martin Jacobson började inte spela förrän han var 18 år gammal. Det började smått, men snabbt så hittade han in till olika pokersidor på nätet och efter ett tag så började även han spela om mindre summor.

Martin Jacobson är en värdig Poker VM vinnaren!

Om Martin Jacobson kan, så kan du också

Martin Jacobson började spela om högre summor och hans talang växte hela tiden. Han började vinna mindre event och ta sig till de stora pokerturneringarna, även om det in början inte gick kanonbra. Både första och andra gången han lyckades kvalificera sig så gick han inte alls långt i själva turneringarna. Men Martin Jacobson gav sig inte och i tredje försöket så lyckades han knipa en tredjeplats, en position som gav 280 000 €.

Idag, flera år senare, så har Martin Jacobson en lysande pokerkarriär och hans vinst i WSOP är bara ännu ett steg i en lång resa. Innan VM-vinsten så hade han så mycket som 5,5 miljoner dollar i vinstpengar i bagaget. Om en Lidingö-grabb med en passion för mat kan bli pokerstjärna istället, så kan vem som helst bli det!