BoxeR bytte Starcraft mot poker

Lim Yo-Hwan är en enormt känd spelare från Sydkorea. Han har tjänat miljontals kronor genom att vara en av de allra bästa någonsin på datorspelet ”Starcraft”. Tyvärr klarade hans kropp till slut inte av det intensiva spelandet. Föga förvånande, så var det axlarna som inte orkade med all den intensiva spänningen från de små rörelserna under så lång tid. Då är det inte konstigt att förslitningsskador uppstår. Eftersom Yo-Hwan, eller mer känd under sitt spelnamn ”BoxeR”, inte kände samma passion när han tränade andra spelare som när han spelade själv, behövde han hitta något nytt att spela. Hans val föll på poker.

Starcraft-stjärnan

Den forne Starcraft-stjärnan menar att de två spelen handlar om exakt samma sak, att förutspå vad motståndaren kommer att göra. Eftersom han började spela poker på allvar så sent som 2013 kommer vi nog få vänta och se om han därmed blir en lika bra pokerspelare. I sin första tävling kom han på åttonde plats, men övning ger färdighet. BoxeR har i sitt professionella spelande, om än på en annan arena, visat på sitt enorma engagemang, sin vinnarskalle och sin känsla för strategi. Detta kan förhoppningsvis överföras på en annan typ av spel som poker.

Om vi skulle tänka på spel mer som en sport, hur skulle det resonemanget då se ut? Carolina Klüft var ju till exempel utan like när det gällde sjukamp. Däremot gick det inte lika bra när hon försökte tävla i längdhopp, och den grenen ingår ändå i sjukamp. Hennes vinnarskalle och strategiska tänkande räckte alltså inte till för att bli lika bra i en annan sport än i den hon briljerade i. Carolina var självklart en riktigt bra längdhoppare – bara inte en briljant sådan. Nu återstår det att se om en Starcraft-spelare kan bevisa att det går att överföra dessa färdigheterna och bli en lika bra pokerspelare, eller om motståndet blir för svårt. Vad tror du?

Poker BoxeR spel spelmarker kort pokerspelare luvtröja