Poker för dig som vill bluffa, del 2

I den förra artikeln skrev vi om de grundläggande verktygen du har när du bluffar på poker, att checka, syna och att höja. Ett mer psykologiskt verktyg du har är din image, det vill säga hur dina motståndare uppfattar dig. Om din image visar att du är en kompetent spelare, att du sällan synar utan att ha bra kort och att du spelar smart så är chansen större att dina bluffar blir framgångsrika. Om du däremot visar att du är slarvig, synar på vad som helst och inte tänker igenom dina beslut så kommer du oftare att bli synad på dina bluffar.

Det finns många olika typer av motståndare och vissa är bättre att bluffa mot än andra. Faktum är att det är mycket lättare att bluffa mot en smart motståndare än mot en dum på poker. Det är lätt att se skillnaden mellan dessa. En person som synar mycket har antagligen inte en aning om vad han håller på med. En tumregel när man spelar poker är att inte bluffa mot dessa spelare, eftersom de kommer att syna dig oavsett.

Bluffa i rätt tidpunkt

Poker för dig som vill bluffa, del 2

Poker kräver ett gott minne

När du spelar poker gäller det att vara medveten om både de kortsiktiga och de långsiktiga spelet. Med det kortsiktiga spelet menas korten på bordet, korten i handen och de generella aktiviteterna som försiggår. Det långsiktiga spelet är motståndarens historik. Om en spelare nyss har förlorat stort så kan detta ändra deras attityd och i sin tur deras beteende. En spelare som har gett upp vill oftast bara lämna bordet och spelar bort allt de har i vad som helst. När en spelare beter sig på detta sättet är det dumt att bluffa eftersom de kommer att syna oavsett vad du gör.

Å andra sidan så kan en spelare som nyss vunnit stort vara mer intresserad av att behålla sina marker, vilket också påverkar beteendet. En sådan spelare tenderar att spela mer defensivt och kommer att lägga sig mer än vanligt, vilket är perfekt för den som bluffar.

Som du märker så finns det många saker att hålla reda på när det gäller att bluffa på poker, mer än vad vi redan har nämnt här. Ju mer du spelar desto bättre blir du, och desto enklare blir det att hålla reda på detta. Med dessa tips har du åtminstone en grund att stå på.